17 oktober 2019

De digitale revolutie komt eraan: Do IoT Fieldlab officieel van start

Het nieuwe fieldlab Do IoT (Delft on Internet of Things) is woensdagmiddag officieel van start gegaan tijdens een bijeenkomst op de TU Delft Campus.

01 oktober 2019

Wetenschappers TU Delft ontdekken met kunstmatige intelligentie échte Van Gogh

Wat heeft Vincent van Gogh wérkelijk geschilderd en getekend? Schilderijen en tekeningen verkleuren, en wetenschappers van de TU Delft maken, met behulp van deep learning, digitale reconstructies om erachter te komen hoe een kunstwerk er écht heeft uitgezien. ‘Wat we nú zien, is niet wat het was,’ stelt wetenschapper Jan van der Lubbe.

20 september 2019

Gloednieuw laboratorium voor duurzame elektriciteitsvoorziening

Om de klimaatdoelen te halen moet Nederland veel meer stroom uit zon en wind gaan halen. Om deze gigantische uitdaging te tackelen, bouwt de TU Delft momenteel een gloednieuw laboratorium: het Electrical Sustainable Powerlab, ook wel het ESP Lab.

10 september 2019

EWI-onderzoekers in race voor “Beste tech-idee van 2019”

Nog niet zo lang geleden vonden onderzoekers van het LUMC Leiden en de TU Delft een manier om een op hol geslagen hart automatisch te resetten met een geïmplanteerd LED-lampje. Hun onderzoek verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift Science Translational Medicine, werd met enthousiasme ontvangen en maakt nu zelfs kans op de titel “Beste tech-idee van 2019”. Een prijs die door het populairwetenschappelijke tijdschrift KIJK wordt uitgereikt aan het beste idee dat afgelopen tijd het licht zag.

30 augustus 2019

Faculteit EWI actief in drie nieuwe Zwaartekracht-programma’s

NWO heeft de nieuwe toekenningen binnen het Zwaartekracht-programma bekendgemaakt, ter waarde van 113 miljoen euro.

05 augustus 2019

Nederlands-Japans sterrenkundig instrument meet 49 tinten ver-infrarood

Het DESHIMA-instrument heeft de eerste praktijktests doorstaan bij het meten van de afstanden en leeftijden van verre sterrenstelsels.

16 juli 2019

Veni’s voor twaalf Delftse wetenschappers

De NWO heeft deze week aan twaalf Delftse wetenschappers de Veni-beurzen van maximaal 250.000 euro toegekend.

16 juli 2019

Chao Chen ontvangt Else Kooi Award voor PhD werk aan slimme echoprobes

EWI alumnus Chao Chen wint dit jaar de Else Kooi Award voor zijn werk aan chips voor 3-D miniatuur echoprobes.

28 juni 2019

Team TU Delft wint prijs beste luchtvaartinnovatie

The Zero Heroes wint de finale van de Airbus Fly Your Ideas-competitie.

25 juni 2019

De magie van multifunctionele fotovoltaïsche ramen

hr.divider { border: 1px solid #00A6D6; }