03 december 2020

TU Delft stelt ‘Pro Vice Rector’ AI, Data en Digitalisering aan

Het College van Bestuur van de TU Delft heeft professor Geert-Jan Houben met ingang van 1 december 2020 benoemd tot Pro Vice Rector Magnificus Artificiële Intelligentie (AI), Data en Digitalisering (PVR AI). In deze rol zal Houben leiding geven aan het TU Delft AI Initiative, en het voortouw nemen bij de regionale, nationale en internationale samenwerking rond dit thema.

23 november 2020

Photovoltatronics: slimme zonnecellen die met elkaar praten

Wanneer je op straat loopt en naar gebouwen kijkt, zie je niet dat elk stukje oppervlak z’n eigen elektriciteit genereert en opslaat.

20 november 2020

Team ZED van de TU Delft wint 4TU Impact Challenge

Team ZED heeft de Dutch 4TU Impact Challenge gewonnen en gaat naar de World Expo in Dubai.

17 november 2020

Georgios Andreadis: TU Delft Best Graduate

Vandaag, 17 november, organiseerde het Universiteitsfonds Delft de TU Delft Best Graduate Award Ceremony. De prestigieuze titel TU Delft Best Graduate 2020 ging naar ir. Georgios Andreadis (EWI).

03 november 2020

Successful international conference on the future of smart grids

The 10th edition of the IEEE PES ISGT Europe Conference, a flagship conference of IEEE Power & Energy Society, was hosted by the TU Delft this year. It was very successfully organized in a virtual fashion. Participants joined from 47 different countries, spread over five continents, with more than 30% having an affiliation outside Europe.

16 oktober 2020

Universiteitssatelliet 12,5 jaar in heelal

Sinds april 2008 bevindt de eerste universiteitssatelliet van Nederlandse makelij zich in een baan rond de aarde. In een nieuwe aflevering van De ProfCast vertelt Chris Verhoeven over het ontstaan én de relevantie van Delfi-C3.

30 september 2020

Lucas van Vliet benoemd als decaan van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI)

16 september 2020

TU Delft lanceert tool om energieopbrengst zonnepanelen te berekenen

Het plaatsen van zonnepanelen is een van de vele manieren om de gebouwde omgeving duurzamer te maken. De investeringen die nodig zijn om de panelen aan te schaffen en te laten installeren, kunnen ervoor zorgen dat huiseigenaren, bedrijven en overheden het risico niet aandurven. Daarnaast hangt het rendement van de zonnepanelen ook af van de locatie en manier waarop ze geplaatst worden. Daarom hebben onderzoekers van de TU Delft nu een rekentool ontwikkeld die nauwkeurig kan berekenen hoe lang het duurt om de aanschaf van de panelen terug te verdienen.

04 september 2020

Game Boy forever! Met dank aan intermittent computing

Een draagbare spelcomputer waarop je eindeloos kan spelen klinkt als de nachtmerrie van iedere ouder. Maar het is geen speelgoed! Het is een wetenschappelijk instrument, ontwikkeld door onderzoekers van de TU Delft en Northwestern University (Illinois, VS) die besloten om de grenzen van batteryless intermittent computing flink op te rekken tot in het domein van plezier en interactie. Het is ook een volgende stap naar een duurzame toekomst.

29 juli 2020

TU Delft stelt 16 vacatures open voor Universitair Docenten in AI (-gerelateerd) onderzoek

De TU Delft heeft aangekondigd 16 getalenteerde onderzoekers te werven om deel uit te maken van een florerende Artificial Intelligence (AI) gemeenschap die de kruisbestuiving tussen talenten met verschillende expertise en disciplines bevordert. De functies zijn gericht op zowel AI-experts als op degenen die AI willen toepassen in hun Science, Technology, Engineering of Design vakgebied.