05 augustus 2019

Nederlands-Japans sterrenkundig instrument meet 49 tinten ver-infrarood

Het DESHIMA-instrument heeft de eerste praktijktests doorstaan bij het meten van de afstanden en leeftijden van verre sterrenstelsels.

16 juli 2019

Veni’s voor twaalf Delftse wetenschappers

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft deze week aan twaalf Delftse wetenschappers de Veni-beurzen van maximaal 250.000 euro toegekend.

16 juli 2019

Chao Chen ontvangt Else Kooi Award voor PhD werk aan slimme echoprobes

EWI alumnus Chao Chen wint dit jaar de Else Kooi Award voor zijn werk aan chips voor 3-D miniatuur echoprobes.

28 juni 2019

Team TU Delft wint prijs beste luchtvaartinnovatie

The Zero Heroes wint de finale van de Airbus Fly Your Ideas-competitie.

25 juni 2019

De magie van multifunctionele fotovoltaïsche ramen

27 mei 2019

Arno Smets benoemd tot Mission Innovation Champion

Professor Arno Smets is gelauwerd als een van de eerste Mission Innovation Champions, een nieuw initiatief om pioniers op het gebied van schone energie te eren.

24 mei 2019

Drie EWI-wetenschappers ontvangen Vidi’s

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie wetenschappers van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) een Vidi-financiering toegekend. Het gaat om Jan van Gemert, Martijn Caspers en Sicco Verwer.

21 mei 2019

Afdeling Intelligent systems wint twee keer Eurographics Medische Prijs 2019

13 mei 2019

Who’s talking, who’s listening? Tackling the wireless design challenges

Vrijdag 17 mei vindt de intreerede van Cicero Vaucher en Earl McCune plaats. Beide aan de afdeling Microelectronics verbonden parttime-hoogleraren presenteren hun visie op het onderzoeksterrein RF/mm-wave. Ofwel: frequenties in het radiospectrum die tussen de 30 en 300 Gigahertz liggen.

08 mei 2019

BI/OND wint Philips Innovation Award 2019