10 september 2019

EWI-onderzoekers in race voor “Beste tech-idee van 2019”

Nog niet zo lang geleden vonden onderzoekers van het LUMC Leiden en de TU Delft een manier om een op hol geslagen hart automatisch te resetten met een geïmplanteerd LED-lampje. Hun onderzoek verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift Science Translational Medicine, werd met enthousiasme ontvangen en maakt nu zelfs kans op de titel “Beste tech-idee van 2019”. Een prijs die door het populairwetenschappelijke tijdschrift KIJK wordt uitgereikt aan het beste idee dat afgelopen tijd het licht zag.

30 augustus 2019

Faculteit EWI actief in drie nieuwe Zwaartekracht-programma’s

NWO heeft de nieuwe toekenningen binnen het Zwaartekracht-programma bekendgemaakt, ter waarde van 113 miljoen euro.

05 augustus 2019

Nederlands-Japans sterrenkundig instrument meet 49 tinten ver-infrarood

Het DESHIMA-instrument heeft de eerste praktijktests doorstaan bij het meten van de afstanden en leeftijden van verre sterrenstelsels.

16 juli 2019

Veni’s voor twaalf Delftse wetenschappers

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft deze week aan twaalf Delftse wetenschappers de Veni-beurzen van maximaal 250.000 euro toegekend.

16 juli 2019

Chao Chen ontvangt Else Kooi Award voor PhD werk aan slimme echoprobes

EWI alumnus Chao Chen wint dit jaar de Else Kooi Award voor zijn werk aan chips voor 3-D miniatuur echoprobes.

28 juni 2019

Team TU Delft wint prijs beste luchtvaartinnovatie

The Zero Heroes wint de finale van de Airbus Fly Your Ideas-competitie.

25 juni 2019

De magie van multifunctionele fotovoltaïsche ramen

27 mei 2019

Arno Smets benoemd tot Mission Innovation Champion

Professor Arno Smets is gelauwerd als een van de eerste Mission Innovation Champions, een nieuw initiatief om pioniers op het gebied van schone energie te eren.

24 mei 2019

Drie EWI-wetenschappers ontvangen Vidi’s

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie wetenschappers van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) een Vidi-financiering toegekend. Het gaat om Jan van Gemert, Martijn Caspers en Sicco Verwer.

21 mei 2019

Afdeling Intelligent systems wint twee keer Eurographics Medische Prijs 2019