04 februari 2019

Nieuwe methode voor snel en nauwkeurig berekenen potentieel zonne-energie in steden

Onderzoekers van de TU Delft hebben een nieuwe methode ontwikkeld om snel en nauwkeurig het potentieel voor zonne-energie in een stedelijke omgeving te berekenen. De methode kan architecten en stedenbouwkundigen aanzienlijk helpen bij het verwerken van zonne-energietechnologie in hun ontwerpen. De bevindingen zijn maandag 4 februari gepresenteerd in Nature Energy.

29 januari 2019

Stephanie Wehner wint Ammodo Science Award

Stephanie Wehner (QuTech/EWI) is één van de acht winnaars van de Ammodo Science Awards 2019. Dat heeft Ammodo vandaag bekendgemaakt. De laureaten ontvangen ieder een geldbedrag van 300.000 euro. Dat geld kunnen ze de komende jaren gebruiken om nieuwe wegen te verkennen in fundamenteel wetenschappelijk onderzoek.

24 januari 2019

Studenten TU Delft presenteren acht innovatieve robots

Een robot die onkruid wiedt, een robot die met een camera naar de diepzee afreist, en een robot die blauwalg uit het water vist. Deze en nog vijf andere robots zijn op woensdag 30 januari 2019 te zien tijdens de demodag van de minor Robotica van de TU Delft.

22 januari 2019

DRI Health grant voor Virgilio Valente

Virgilio (Vivo) Valente ontving een Health Prototype Grant van €10K van het Delft Health Initiative voor zijn voorstel op het gebied van Lab-on-CMOS en Organs-on-a-Chip.

18 januari 2019

5,1 miljoen euro voor toponderzoek in astronomie, wiskunde en informatica

De NWO-domeinbestuur heeft voor 2018 drie TOP-beurzen toegekend aan de faculteit EWI.

15 januari 2019

Item Een Vandaag: ‘Robots als elektrische autonome dieren’

11 januari 2019

Marcel Reinders nieuwe directeur Delft Bioengineering Institute

Het College van Bestuur heeft prof.dr.ir. Marcel Reinders (EWI) per 1 januari 2019 benoemd als wetenschappelijk directeur van Delft Bioengineering Institute.

21 december 2018

Ontrafelen we in Delft de ziekte van Alzheimer?

Doordat onze gemiddelde levensverwachting stijgt, krijgen steeds meer mensen de ziekte van Alzheimer. De verwachting is dat over twintig jaar een half miljoen Nederlanders getroffen is door deze nog ongeneeslijke hersenaandoening.

11 december 2018

Eerste boeken gepubliceerd in Open Textbookproject TU Delft

Op 12 december presenteert de TU Delft Library de eerste open textbooks die ontwikkeld zijn in het gelijknamige project. Veel onderwijsmateriaal (dictaten, oude toetsen en video-opnames ) is al beschikbaar als Open Course Ware en hetzelfde geldt voor het materiaal van de MOOC’s (gratis online cursussen).

10 december 2018

Cognizant en de TU Delft zetten in een samenwerkingsverband een volgende stap op het gebied van cyber physical systems

Cognizant Technology Solutions, een van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van professionele dienstverlening en de TU Delft bundelen hun krachten om samen te werken aan technologisch onderzoek.