16 april 2019

Dion Gijswijt wint N.G. De Bruijn Prijs

Wiskundige Dion Gijswijt ontvangt de N.G. De Bruijn Prijs voor een paper dat hij schreef aan de hand van het kaartspel Set.

08 april 2019

Joram van der Velden wint nationale 3 E-Royal Smit BSc prijs

Joram van der Velden heeft de 3E-Royal Smit nationale competitie voor beste Bachelor afstudeerders gewonnen.

26 maart 2019

Op weg naar efficiënte en grote routinematige genoom evaluaties

In samenwerking met Prof. Kees Vuik (DIAM) hebben onderzoekers van Wageningen University & Research, Animal Breeding and Genomics (WUR-ABG) onlangs een efficiënt algoritme geïmplementeerd genaamd the deflated preconditioned conjugate gradient method.

26 maart 2019

Onderzoeksprogramma AIVD en TU Delft op gebied van digitale veiligheid van start

Naarmate onze samenleving meer digitaal vervlochten raakt, groeit ook de kwetsbaarheid voor misbruik van digitale technologie. Om ons begrip van de digitale bedreiging van onze nationale veiligheid te vergroten, alsmede die van de technische, organisatorische en institutionele manieren om hier verantwoordelijk mee om te gaan, zijn de AIVD en de TU Delft een gezamenlijk onderzoeksprogramma gestart.

22 maart 2019

Schrijf je in voor TU Delft BioDay 2019

Deze zomer komt BioDay terug om de biodiversiteit van TU Delft te laten zien. De hele TU Delft-gemeenschap is welkom, van studenten tot principal investigators en van bedrijfsrelaties tot labtechnici.

21 maart 2019

TU Delft en ING starten AI for FinTech Lab

De TU Delft en ING bundelen hun kennis en expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie binnen de financiële sector in het AI for FinTech Lab (AFL). Dit maakten zij donderdag 21 maart bekend tijdens het Nederland Digitaal event in Hilversum.

14 maart 2019

Connecting history with computer sciences

Researchers from BK Bouwkunde and the Faculty of Electrical Engineering, Mathematics & Computer Science at TU Delft have formed a partnership to connect Humanities and Computer Sciences. They will combine their interdisciplinary skills to connect long-term historical knowledge with cutting edge computer vision, geospatial technology, and crowd sourcing technology.

14 maart 2019

Elmar Eisemann ontvangt Nederlandse Prijs voor ICT-Onderzoek 2019

Hij ontvangt de prijs voor zijn onderzoek naar een correcte en scherpe weergave van visualisaties door gebruik te maken van moderne grafische hardware.

13 maart 2019

CSE-studenten leveren unieke prestatie

Studenten Buster Bernstein en Jasper Geurtz hebben een unieke prestatie geleverd: hun paper is namelijk geaccepteerd voor de eerstvolgende AAMAS.

12 maart 2019

TU Delft, Shell en overheid investeren 5 miljoen euro in duurzame doorbraak voor chemie

TU Delft, Shell en diverse Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI) investeren samen 5 miljoen euro in de ontwikkeling van elektrochemische technologie voor verduurzaming van de petrochemische industrie.