Psychologen

Binnen het team van Career & Counselling Services zijn de psychologen er om jou als TU student of promovendus kort durend te behandelen en begeleiden bij (psychische) problemen die goed studeren of promoveren in de weg staan. Er dient dus altijd een raakvlak te zijn met stagnatie in de studie of promotie.
It’s quite normal to see a psychologist
You can definitely tackle procrastination
You don't have to be ashamed to ask for help
Wat kun je verwachten van de studentenpsychologen?
De psychologen van de TU Delft bieden naast cursussen ook kortdurende, individuele begeleiding aan. Kortdurend betekent in principe dat de begeleiding uit maximaal 3 gesprekken bestaat. Tijdens de intake wordt er gekeken waar de student tegenaan loopt, hoe dit tot stand is gekomen en waar iemand zelf aan wil werken. Vervolgens wordt samen met de student een plan opgesteld voor de vervolggesprekken. Soms blijkt al tijdens de intake dat de student langdurige begeleiding of een andere specialisatie nodig heeft dan dat we bij de studentenpsychologen kunnen bieden. Dan verwijzen we de student door naar de huisarts voor een doorverwijzing naar een psycholoog buiten de TU.
Studenten hopen vaak op een snelle oplossing van hun probleem. Hoewel we dit graag zouden bewerkstellingen, is dit over het algemeen geen realistische verwachting. In de gesprekken kan het inzicht vergroot worden en een ontwikkelingsproces gestart worden.
Iedereen zit anders in elkaar en heeft verschillende behoeftes. Mocht na 1 of 2 gesprekken blijken dat de student geen goede klik ervaart met de desbetreffende psycholoog, dan kan dit worden aangegeven en kijken we of het mogelijk is om met een andere psycholoog de begeleiding voort te zetten.
We verwachten dat studenten de verantwoordelijkheid nemen om het aanmeldformulier op onze website volledig en naar waarheid in te vullen.
Als je een afspraak hebt bevestigd maar door ziekte of andere omstandigheden niet kan komen opdagen, laat dit dan 24 uur van tevoren aan ons weten. Hoe eerder we weten dat je niet op het gesprek kunt komen, hoe groter de kans is dat we een andere student in die tijd kunnen helpen. Als je je niet tijdig afmeldt of niet op komt dagen, brengen we €10,- in rekening als no-show fee.
Student of promovendus verwijzen?
Bent u: studieadviseur, docent en/of begeleider van studenten en/of promovendi? Of studentenarts, huisarts of een andere hulpverlener binnen en/of buiten de TU Delft? U kunt samen met de student/promovendus het aanmeldformulier invullen. Bij twijfel: bel 015-2788004, of mail psychologen@tudelft.nl.
Let op! Uitsluitend studenten en promovendi die staan ingeschreven bij de TU Delft kunnen zich aanmelden voor en gebruik maken van de services van de studentenpsychologen. Voor individuele begeleidingstrajecten geldt dat ze kunnen worden afgerond tot maximaal 90 dagen na uitschrijving.
Jan van Beek
Hij studeerde klinische en gezondheidspsychologie aan de universiteiten van Utrecht en Leiden. Hij werkt sinds 2012 in de geestelijke gezondheidszorg op verschillende locaties en in verschillende settingen. In zijn functie als studentenpsycholoog is hij beschikbaar voor individuele kortdurende behandelingen en groepscursussen. Hij is gespecialiseerd in het omgaan met stress door middel van mindfulness, ontspanningsoefeningen en Acceptance & Commitment Therapy (ACT).
Mijntje Boon
Mijntje is in 2018 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht in de richting Clinical Psychology. Ze heeft aansluitend aan haar opleiding gewerkt als studentenpsycholoog aan de Vrije Universiteit Amsterdam en is begin 2019 begonnen als studentenpsycholoog aan de TU Delft. Mijntje werkt volgens de principes van cognitieve- en gedragstherapie.
Sanne Dammers
GZ-psycholoog
Sanne is sinds januari 2021 werkzaam als studentenpsycholoog op de TU. Ze heeft orthopedagogiek gestudeerd aan de Universiteit Utrecht waar ze in 2013 is afgestudeerd. Na haar afstuderen is ze gaan werken in de kinder- en jeugdpsychiatrie (GGZ). In 2020 heeft ze de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond op een locatie waar ze individueel en in een groep met jongeren heeft gewerkt. In de GGZ heeft Sanne diverse problematieken behandeld (waaronder autisme, ADHD, angststoornissen en depressie) en hierdoor een generalistische basis opgebouwd. Sanne gebruikt in haar werk als basis de cognitieve gedragstherapie aangevuld met technieken uit andere behandelmethodieken en -stromingen.
We bieden bij de studentenpsychologen ook Buitenpsychologie aan. Met Sanne kun je de gesprekken ook buiten wandelend voeren.
Janne de Kan
Janne de Kan werkt in het psychologen team als Preventie Psycholoog. In deze functie ontwikkelt en implementeert ze preventie activiteiten die studenten ondersteunen op het gebied van mentaal welzijn. Janne heeft Gezondheidspsychologie gestudeerd aan de Universiteit Twente in Enschede en ze heeft ervaring opgedaan in zowel het bedrijfsleven als in een onderwijssetting. In het team van psychologen geeft ze verschillende workshops, waaronder ‘Mindful omgaan met stress’. Daarnaast begeleidt ze ook individueel studenten en is ze een van de counsellors bij BOOST/X. Ze werkt daarbij met technieken vanuit Mindfulness en Acceptatie- en commitmenttherapie (ACT).
Michelle Massink
Michelle Massink is in 2019 afgestuurd aan de Universiteit van Amsterdam in de richting van Klinische Psychologie en is opgeleid tot psycholoog-trainer. Ze heeft daarna als studentenpsycholoog gewerkt aan Vrije Universiteit in Amsterdam en in februari 2020 is ze gestart als studentenpsycholoog aan de TU Delft. Michelle maakt in haar werk o.a. gebruik van technieken uit de Cognitieve Gedragstherapie en Rationeel-Emotieve Therapie.
Zoë Maurits
Zoë werkt sinds 2017 als studentenpsycholoog bij de TU Delft. Ze heeft Klinische Psychologie gestudeerd in Leiden. In gesprekken met studenten staat o.a. inzicht vergroten centraal. Wat maakt dat je uitstelt? Wat precies geeft jou stress en hoe komt dat? Als je meer inzicht in jezelf hebt, kun je meestal beter omgaan met waar je tegen aanloopt. Zoë maakt in haar werk o.a. gebruik van technieken uit Emotion Focused Therapy (EFT), Acceptance and Commitment Therapie (ACT) en Cognitieve Gedragstherapie (CGT). Ze heeft ook als studentenpsycholoog bij de Erasmus Universiteit Rotterdam gewerkt.
We bieden bij de studentenpsychologen ook Buitenpsychologie aan. Met Zoë kun je de gesprekken ook buiten wandelend voeren.
Sietske Sibie
Sietske Sibie studeerde klinische psychologie in Amsterdam en heeft de registratie Cognitief gedragstherapeut. Na haar afstuderen werkte ze 5 jaar in de geestelijke gezondheidszorg. Ze gaf zowel individuele als groeps cognitieve gedragstherapie aan cliënten met depressie, burn-out en angststoornissen. Later werd ze studieadviseur TU Delft, waar ze studenten coachte met stress gerelateerde symptomen, angst, burn-out en lichamelijke ziektes, evenals ADHD en autisme. Sinds september 2019 werkt Sietske als studentenpsycholoog. Ze gebruikt technieken uit de cognitieve gedragstherapie, Acceptance and commitment, zelfcompassie en EMDR voor trauma verwerking.
We bieden bij de studentenpsychologen ook Buitenpsychologie aan. Met Sietske kun je de gesprekken ook buiten wandelend voeren.
Dorrit van Someren
Dorrit werkt sinds oktober 2021 als preventiepsycholoog binnen het psychologenteam. Ze heeft klinische psychologie gestudeerd met een focus op preventie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Sindsdien heeft zij in verschillende functies gewerkt aan het ontwikkelen, opzetten en uitvoeren van programma’s en projecten met een preventieve insteek. Hierin heeft ze ook veel ervaring in het begeleiden van groepen opgedaan. Zij richt zich als preventiepsycholoog op het welzijn van de studenten aan de TU Delft door de inzet van preventie-activiteiten, met daarbij een meer faculteitsgerichte aanpak.