Universiteitsfonds Delft lanceert nieuwe campagne: Tech for Impact

Nieuws - 27 maart 2023

Hoe maken we fysieke beroepen aantrekkelijker, kunnen we het onderzoek naar dementie versnellen? Op welke manier maken we van onze campus een duurzaam voorbeeld en lukt het ambitieuze studenten de zeewierteelt te verduurzamen? Deze vier vragen staan centraal in de nieuwe campagne van het Universiteitsfonds Delft: Tech for Impact 2023.

Dag in dag uit zetten wetenschappers en studenten aan TU Delft zich in om onze wereld een beetje beter maken. Het Universiteitsfonds brengt dit belangrijke werk onder de aandacht van alumni en haalt er geld voor op. Na Tech for Health en Tech for Energy lanceert het fonds dit jaar Tech for Impact.

Vier projecten geselecteerd

Voor de campagne zijn vier aansprekende projecten geselecteerd. Het werk van onderzoekers David Abbink, Dimphna Meijer en Andy van den Dobbelsteen en ambitieuze studenten gesteund door FAST. Het zijn topwetenschappers en studenten die buiten hun eigen grenzen durven te kijken. Die spannende samenwerkingen aangaan of dingen radicaal anders durven doen. Alles met de focus op een positieve verandering voor de wereld om ons heen.

Prof.dr.ir. Tim van der Hagen over deze campagne: “Als Rector Magnificus van TU Delft zie ik in de praktijk hoe belangrijk deze ondersteuning is. Bijdragen van alumni helpen onderzoek te versnellen, maken een pilot mogelijk of geven studenten de kans ambitieuze ideeën waar te maken. Ik steun deze campagne van harte en hoop dat u ook meedoet.”

De donateur kiest

Nieuw dit jaar is dat de donateur kan kiezen naar welk project zijn of haar donatie gaat. Op www.tudelft.nl/techforimpact worden de vier projecten toegelicht en kan direct een keuze worden gemaakt.