Verkiezingen SR en FSR

Nieuws - 06 maart 2024 - Student News

Verkiezingen 15 en 16 mei

De verkiezingen van de leden van de Studentenraad (SR) en de Facultaire Studentenraden (FSR) vinden dit jaar online plaats via de website https://stem.tudelft.nl op woensdag 15 mei 2024 vanaf 8:00 uur doorlopend tot en met donderdag 16 mei 2024 17:00 uur.

Inzage kiesregisters
Het kiesregister kun je dit jaar vanaf 6 maart 2024 tot en met 13 maart 2024 uiterlijk 17.00 uur raadplegen via de website https://stem.tudelft.nl

Belanghebbenden kunnen binnen een week na de bekendmaking bezwaar aantekenen bij het College van Bestuur via: jz@tudelft.nl 

Indienen kandidatenlijsten SR en FSR
Vanaf 6 maart 2024 tot en met 20 maart 2024 tot 17:00 uur bestaat de mogelijkheid voor het indienen van een kandidatenlijst voor de Centrale Studentenraad (SR) en de Facultaire Studentenraden (FSR).

LET OP:
Iedere kiesgerechtigde student kan zich kandidaat stellen voor de Centrale Studentenraad (SR) en de Facultaire Studentenraad (FSR). De kandidaatstelling gaat als volgt. Om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen dient een kandidatenlijst met een of meer kandidaten ingediend te worden bij de (facultaire) verkiezingscommissie. Deze kandidatenlijst dient ondersteund te worden: voor de SR door ten minste 10 kiesgerechtigden en voor de FSR door ten minste 5 kiesgerechtigden. Tevens dient iedere kandidaat een bewilligingsverklaring in te vullen, waarop hij/zij zich formeel kandidaat stelt voor de betreffende kandidatenlijst.

De kandidaatstellingsformulieren kan men vanaf 6 maart 2024 opvragen bij de betreffende centrale/ facultaire verkiezingscommissie (zie onderstaand overzicht). De deadline voor het indienen van de kandidatenlijsten is 20 maart 2024 om 17:00 uur. Om de controle en de verwerking van de kandidatenlijsten soepel te laten verlopen verzoekt de verkiezingscommissie de kandidatenlijsten eerder in te leveren.

De kandidatenlijsten (+ bewilligingsverklaringen van de kandidaten) voor de SR moeten digitaal worden ingeleverd bij de Centrale Verkiezingscommissie via: b.vanderbiezen@tudelft.nl.

De kandidatenlijsten (+ bewilligingsverklaringen van de kandidaten) voor de FSR moeten worden ingeleverd bij de betreffende facultaire verkiezingscommissie via een van de onderstaande e-mailadressen. Aan degenen die de lijsten indienen wordt een gedagtekend bewijs van ontvangst verstrekt.

Opvragen en indienen kandidatenlijsten SR:
b.vanderbiezen@tudelft.nl

Opvragen en indienen kandidatenlijsten FSR:

BK        secr-os-bk@tudelft.nl
CiTG     R.P.vandenMosselaar@tudelft.nl
EWI      OS-EWI@tudelft.nl
IO        L.B.Muller@tudelft.nl
LR        J.P.M.Munting@tudelft.nl
TBM     J.M.vanderHeiden@tudelft.nl
TNW     secr-os-tnw@tudelft.nl  
ME        secretariaat-os-me@tudelft.nl