Nieuws

30 augustus 2018

Iedereen moet een sprong maken voor energietransitie

Iedereen moet een sprong maken voor energietransitie

Alle corporatiewoningen energieneutraal maken is een operatie van mythische proporties. Ligt de oplossing in technische innovaties of moet de hele werkwijze in de bouw op de schop? Allebei, zegt promovendus Eefje Stutvoet, anders halen we onze doelstellingen nooit.

21 juni 2018

Thesis on risk mitigation in location decision-making wins Student Award

Jeroen Meijler pitched his thesis at CoreNet Global Benelux, winning the MSc Student Award. Meijler graduated cum laude in Management in the Built Environment in October 2017. He developed a new approach, a framework that helps make real estate decisions for a longer term.

14 juni 2018

Verbetering projectstrategieën door bewustwording

Verbetering projectstrategieën door bewustwording

In de loop der jaren is de dienstverlening van de architect veel veranderd. Marina Bos-de Vos onderzocht de rol van architectenbureaus in de keten en hoe bureaus vanuit verschillende professionele rollen waarde creëren en toe-eigenen. In haar promotieonderzoek concludeert zij dat bewustwording van verschillende waarden noodzakelijk is voor betere projectstrategieën van architectenbureaus.

24 mei 2018

Slimme tools voor een verbonden campus

Slimme tools voor een verbonden campus

Het net gepubliceerde boek ‘Smart campus tools 2.0 – een internationele vergelijking’ illustreert hoe breed smart campus tools kunnen worden ingezet. Bart Valks, Monique Arkesteijn en Alexandra den Heijer (MBE) laten zien hoe smart campus tools kunnen worden ingezet om zowel de gebruikerservaring te verbeteren als vastgoedmanagement te optimaliseren.

24 mei 2018

Ghana kan leren van Nederlandse woningcorporaties

Ghana kan leren van Nederlandse woningcorporaties

Beheer van de woningvoorraad gaat in Ghana op veel plaatsen gepaard met chronisch achterstallig onderhoud. De werkwijze van Nederlandse woningcorporaties biedt handvatten voor een oplossing, blijkt uit onderzoek van promovendus Samson Aziabah.

26 april 2018

Co Verdaas benoemd tot hoogleraar Gebiedsontwikkeling

De faculteit Bouwkunde is verheugd te kunnen melden dat Co Verdaas is benoemd tot hoogleraar Gebiedsontwikkeling. De komende jaren zal de praktijkleerstoel concepten ontwikkelen voor duurzame stedelijke gebieden, om zo de gebruiks-, belevings- en toekomstwaarde van de gebouwde omgeving te behouden en te verbeteren.

24 april 2018

Rethink the City MOOC ontvangt eervolle vermelding

‘Rethink the City: New approaches to Global and Local Urban Challenges’ ontving een eervolle vermelding in de 2018 Open Education Awards, in de categorie ‘Open Course / OCW / MOOC’.

22 maart 2018

Faculteit Bouwkunde onderzoekt samenwerking markt en waterschappen

De leerstoel Publiek Opdrachtgeverschap van de faculteit Bouwkunde TU Delft gaat op verzoek van de waterschappen onderzoek doen naar de samenwerking tussen waterschappen en het bedrijfsleven bij de realisatie van infrastructurele projecten van de waterschappen.

15 maart 2018

Alexandra den Heijer benoemd tot hoogleraar Publiek Vastgoed

De faculteit Bouwkunde is verheugd te kunnen melden dat Alexandra den Heijer is benoemd tot hoogleraar Publiek Vastgoed.