Publiek opdrachtgeverschap in de bouw

Welkom op de website van de leerstoel Publiek Opdrachtgeverschap. Deze leerstoel richt zich op het professionaliseren en wetenschappelijk ontwikkelen van het vakgebied dat behoort bij de interactie van (semi-)publieke spelers met marktpartijen bij het (her-)ontwikkelen, realiseren, onderhouden en beheren van de gebouwde omgeving.

Op deze website vindt u diverse pagina’s over de missie, onderzoek, publicaties, onderwijs en medewerkers van de leerstoel.


Een aantal maanden geleden hebben wij diverse opdrachtgevende organisaties gevraagd een enquête in te vullen over publiek opdrachtgeverschap in Nederland. Iedereen die de vragenlijst heeft ingevuld willen wij hartelijk danken. 

Bent u benieuwd wat de resultaten zijn? De belangrijkste uitkomsten en wetenswaardigheden zijn samengevat in deze publicatie.


In onze nieuwsbrief van februari 2015 wordt u op de hoogte gehouden van alles waarmee wij ons op dit moment bezighouden.

Klik hier om de nieuwsbrief te openen.


Symposium 'Public values in the built environment'

De leerstoelen Design as Politics en Publiek Opdrachtgeverschap organiseren samen het symposium 'Public values in the built environment'. Het vindt plaats op vrijdag 13 februari van 13:30 – 17:00 uur en heeft als thema: "Publieke waarden bij veranderende publiek – private verhoudingen. Wie voelt zich (nog) verantwoordelijk?"

Wilt u hier bij zijn? Klik hier voor meer informatie.


Goede opdrachtgever?

Opmerkingen bij inkopen en aanbestedingen door de overheid, door mr. S.J.P. (Stan) Lyczak. Klik hier om het document te lezen.


Maturity model

Bent u op zoek naar het workshopmateriaal van het Maturity model? Klik dan hier


Contact

T: +31 (0)15 27 88704

E: Opdrachtgeverschap-BK@tudelft.nl