Humans of Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science

Massimo Mastrangeli

Ik werkte aan zachte magnetische robots, op miniatuur formaat, die door je lichaam kunnen reizen en je kunnen genezen. Het nieuws over dit werk trok snel de aandacht van de media, en nog belangrijker van mensen. Het raakte misschien iets belangrijks

Miniatuur robots

Massimo: "De bewegingen van deze uiterst kleine robots zijn geïnspireerd op rupsen en kwallen. Ze zijn klein en flexibel genoeg om te kruipen, lopen en zwemmen in het menselijk lichaam. Met een gecontroleerd magnetisch veld kunnen deze heel nauwkeurig medicijnen op een bepaalde plek afleveren. Dit klinkt enger dan het is. Het is minder invasief dan katheters en ze doen minder kwaad dan de chemische stoffen die mensen als medicijnen aanvaarden. Het werk van mijn team werd gepubliceerd in Nature:‘Small-scale soft-bodied robot with multimodal locomotion’. 

Zie ook het korte filmpje gemaakt door The New York Times: ‘This Tiny Robot Walks, Crawls, Jumps and Swims. But It Is Not Alive’.

Organ-on-Chips

Massimo: "Op de TU Delft ben ik voornamelijk bezig met ‘Organ-on-Chips’. We proberen kleine delen van het menselijk lichaam te herscheppen binnen fysiologisch realistische omstandigheden. Wij proberen de ‘real deal’ na te bootsen. Op een dag kunnen we het gebruik van dieren voor preklinische testen overslaan. Het onderzoek is multidisciplinair met grote potentiële beloningen. Uiteraard zijn er nog veel uitdagingen, zowel op technologisch als communicatief gebied. Bijvoorbeeld, hoe wij effectief kunnen communiceren met biologen. Ze hebben hun eigen jargon, maar wij als ingenieurs ook. En het is niet altijd even gemakkelijk om elkaar te begrijpen!"