Humans of Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science

Nasim Rezaei

Afgelopen week is mijn eerste artikel geplaatst in Optics Express. Het voelde geweldig, mijn geluk kon niet op!

PhD kandidaat Nasim Rezaei maakt onderdeel uit van de ‘Photovoltaic Materials & Devices Group’ (afdeling ‘Electrical Sustainable Energy’). Ze werkt aan opto-elektrische modellering van CIGS-zonnecellen. 

CIGS-zonnecellen bestaan uit samengesteld materiaal met een hoge absorptie coëfficiënt in de range van violet tot infrarood licht. Daarom zijn deze cellen een goede kandidaat voor zeer dunne fotovoltaïsche technologie.

Nasim: “Het was een uitdaging om een wetenschappelijk artikel te schrijven. Engels is niet mijn moedertaal, dus het vinden van de juiste woorden en het begrijpelijk maken voor anderen heeft mij veel tijd gekost. Ik ben echt uit mijn ‘comfortzone’ gestapt. In het kort gaat het proces als volgt: lezen, schrijven, reviewen, lezen, schrijven, reviewen en steeds opnieuw. Het proces duurde meerdere maanden. Toen mijn artikel op de website van Optics Express stond was ik enorm blij. In januari 2018 volgt de geprinte versie, ik kan niet wachten!”

Over het artikel

Nasim: “In mijn paper ‘Quenching Mo optical losses in CIGS solar cells by a point contacted dual-layer dielectric spacer: a 3-D optical study' in ‘Optics Express’ geef ik een verklaring voor het verlies mechanisme op het achterste contact van CIGS-zonnecellen. Tevens stel ik een diëlektrische structuur voor om de conversie te verhogen.