Humans of Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science

Tim van der Lippe

Tijdens mijn stage bij Google heb ik geleerd een betere balans tussen werk en privé voor mijzelf te creëren. Door het verminderen van het aantal werkuren per dag, was ik productiever en kon ik problemen sneller oplossen

Tim van der Lippe is een 2e jaars master student Informatica.
Afgelopen zomer liep hij 3 maanden stage bij Google in San Francisco. Een waardevolle les die hij in de Verenigde Staten leerde was het implementeren van een gezonde ‘work-life balance’. Ongeveer halverwege zijn stage begon zijn stagebegeleider een discussie over werk en privéleven. Hij had gemerkt dat Tim meer dan 50 uur werkte en dat hij productiever zou zijn als hij minder tijd aan zijn werk zou besteden. Tim volgde het advies op en paste zijn dagindeling aan. In plaats van terug te keren naar kantoor na het avondeten, ging hij ’s avonds met collega’s poolbiljarten, tafeltennissen en flipperen. Gedurende de dag merkte Tim dat hij productiever was en sneller problemen kon oplossen. Tim: "Het leren managen van een gezonde balans tussen werk en privé was zeer waardevol. Ik denk dat door te werken in het bedrijfsleven en dit met collega's te bespreken, het makkelijker is om een gezonde balans te vinden tussen werk en vrije tijd."

Over de stage

Lees het verslag van zijn stage bij Google. Het verslag geeft een algemene indruk van Google in vergelijking met de TU Delft, de volledige stage, de technische aspecten van de taak die Tim kreeg en de manier waarop Google softwaretechnieken op grote schaal toepast.