Humans of Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science

Trisha de Jonge

“Ontzorgend” is het woord dat mij misschien wel het beste beschrijft. Ik ben een sociaal persoon en vind het erg leuk om voor anderen dingen te organiseren en te regelen. Bij “Quantum and Computer Engineering” werken hele knappe koppen. Het geeft mij een goed gevoel om alle zaken rondom het werk te regelen zodat onze studenten, PhD’ers en professoren ontzorgd worden en zich kunnen focussen op onderwijs en innovatie.

Als mensen-mens haal ik veel steun uit sociaal contact. Lekker even bijkletsen bij het koffieapparaat, of bij iemand binnenlopen om mijn hart te luchten, dat geeft me weer energie. Dat maakte het afgelopen jaar vanwege corona soms wel heel zwaar. Vanwege het thuiswerken en de lockdowns sprak ik veel minder mensen, terwijl het op werk heel druk was. Sinds juni draai ik onze afdeling, met ondersteuning van de afdelingssecretaris, helemaal alleen. Gelukkig voel ik de steun van thuis. Mijn vriend zorgt voor lekker eten, goede gesprekken en veel gelach in huis. Afgelopen zomer zijn we samen op vakantie in Italië geweest. Dat zijn heerlijke momenten: in de Toscaanse zon met een heerlijk glas wijn en verrukkelijk Italiaans eten. En al die tentjes en plekjes had ik van te voren al uitgezocht. Ontzorgen, hè! Ik ben zelfs alweer begonnen met de voorbereidingen voor volgend jaar.

Het geeft mij een goed gevoel om anderen te ontzorgen.

Terrasjes pakken, lekker uit eten gaan en gezellig bijkletsen met vrienden in mijn stamkroeg zijn sowieso mijn hobby’s. Helaas zit dat er deze winter weer niet in vanwege de coronamaatregelen. Maar ik heb mijn lieve hond Jay: een Duitse Pincher, alweer 9 jaar en vol energie. Dat betekent flinke wandelingen in het bos of lekker uitwaaien op het strand. Hij is mijn lust en mijn leven. Ook ben ik in september begonnen met schaken: heel erg leuk! Ik ben nog wel echt een beginner maar het schaakbord ligt al op kantoor. Kom maar op! Als alles weer een beetje normaal is en de reuring weer terug is op de campus mag iedereen binnenkomen. Trouwens niet alleen voor een potje schaak, maar natuurlijk ook voor een praatje of een gezellig bakkie. Want behalve voor mij is dat voor iedereen wel een moment om je aan op te laden!