Inschrijven als bijvakstudent of minorstudent

Het kan wenselijk zijn om een enkel vak (bijvak) of minor vakken te volgen aan de TU Delft die niet gegeven worden door de onderwijsinstelling van de hoofdstudie.

Voor de inschrijving als minorstudent geldt het volgende:

• Er dient een positieve beoordeling te zijn vanuit de TU Delft. Zie voor meer informatie de website.

Voor de inschrijving als bijvakstudent geldt het volgende:

• Kijk in de studiegids voor welke vakken er aangemeld kan worden.
    Let op! De bachelor Computer Science biedt geen mogelijkheid tot het volgen van bijvakken.
  • Aanmelden via Studielink; als onderwijsinstelling “Technische Universiteit Delft"
  • Lever de volgende documenten aan bij het Contact Centre :
    • Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) van de hoofd onderwijsinstelling. De originele BBC toesturen per post. Of direct (digitaal) vanuit de hoofd onderwijsinstelling toe laten sturen.
    • Verklaring van de examencommissie van de hoofd onderwijsinstelling, waaruit blijkt dat het te volgen vak bij die instelling niet gedoceerd wordt, maar wel onderdeel uitmaakt van het af te leggen examen.
  • Bijvakstudenten hebben geen recht op een afsluitend diploma.

Bij de 4TU opleidingen is het volgende van toepassing:

• Bij het volgen van een van de 4TU opleidingen (TU Eindhoven, Universiteit Twente, Wageningen University & Research of TU Delft), worden studenten in het eerste jaar na inschrijving bij één van de instellingen automatisch ook bij de andere instellingen geregistreerd.
  • Bij her inschrijving in Studielink dient de student zelf aan te geven bij welke instellingen een neveninschrijving gewenst is.
  • De 4TU opleiding Cyber Security betreft een uitzondering. Bij deze opleiding dienen de stappen zoals bij een inschrijving als bijvakstudent te worden gevolgd.

Bij vragen of opmerking neem contact op met:

Uitschrijving na afronding van een minor of bijvak verloopt niet automatisch. Je bent zelf verantwoordelijk voor een tijdige uitschrijving als student bij TU Delft.