Informatie voor (aankomende) studenten

Heb je een functiebeperking en wil je gaan studeren of studeer je al bij de TU Delft? Dan wil je waarschijnlijk graag weten wat de TU Delft jou aan voorzieningen kan bieden en hoe je deze kunt aanvragen.

Aankomende studenten

Als je je via studielink aanmeldt voor een opleiding bij de TU Delft komt de vraag naar voren of je meer informatie wilt ontvangen over studeren met een functiebeperking bij de TU Delft. Als je dit wilt, dan ontvang je drie keer een mail met informatie. Hierin staat onder andere de optie om een oriƫnterend intakegesprek in te plannen met je studieadviseur. Tijdens dit gesprek, waar jij eventueel samen met een ouder en/of begeleider aanwezig bent, wordt ingegaan op de situatie bij de faculteit en de verschillen met je vooropleiding en proberen we je huidige begeleiding te vertalen naar de Delftse omstandigheden.

Via Horizon kan je twee standaardvoorzieningen direct online aanvragen: extra tentamentijd en een gratis licentie voorleessoftware.

Huidige studenten / diagnose tijdens je studie

Word je tijdens je studie gediagnostiseerd met een functiebeperking, of heb je aan het begin van je studie geen oriĆ«nterend gesprek gehad met je studieadviseur, maak dan zo snel mogelijk een afspraak met een studieadviseur  van je faculteit. Samen kijken jullie welke maatwerkvoorzieningen mogelijk zijn.

Maatwerk

Bij de TU Delft proberen we maatwerkvoorzieningen te bieden op grond van de ervaringen die je hebt opgedaan tijdens je vooropleiding. In overleg met je studieadviseur kun je bespreken welke voorzieningen voor jou passend en noodzakelijk zijn. Niet alle maatwerkvoorzieningen kunnen echter ook gerealiseerd worden. Kijk voor meer informatie over maatwerk in deze flyer.

Medische verklaring

Denk je dat je voorzieningen nodig zult hebben, neem dan naar het gesprek met je studieadviseur een medische verklaring mee waaruit je diagnose blijkt. 

Meer weten?

Meer informatie over de mogelijke voorzieningen bij de TU Delft en wat je zelf kan doen, kun je vinden in dit overzicht.

Je kan ook je vraag mailen naar horizon-esa@tudelft.nl.